24/7 NOODSERVICE | PIN Betaling Mogelijk

Slotalarm | Blog

6 Manieren om uw huis te beveiligen tegen inbrekers!

Als het gaat om het beveiligen van uw huis dan is een geavanceerd systeem niet uw enige optie – er zijn veel goedkope manieren om uw huis te beschermen. Zelfs als u voldoende budget heeft voor woningbescherming, is het dwaas om de waarde gerichte maatregelen die de hoeksteen van de woningbeveiliging vormen, te negeren. Volgens slotalarm zijn dit de belangrijkste maatregelen die u zelf onmiddellijk kunt implementeren

1 Houd deuren en ramen op slot

Simpel gezegd, goede gewoonten helpen veel. Uit de statistieken van inbraken blijkt dat veel inbrekers gewoon op zoek zijn naar gemakkelijke doelen: de meeste inbraken vinden overdag plaats (tussen 10.00 uur en 15.00 uur) en worden meestal binnen 8-10 minuten afgerond. 34% Van de dieven komt via de voordeur binnen; nog eens 23% komt via de ramen op de eerste verdieping naar binnen. Waardevolle spullen zichtbaar? De dieven zijn op zoek naar goed toegankelijke eigendommen in mogelijk leegstaande huizen. Vergrendel deuren en ramen, zelfs wanneer ze niet worden gebruikt.

2. Update uw sloten

Hoe lang is het geleden dat u uw sloten heeft geüpdatet? Voer eens een inventariscontrole uit: Is er schade aan het slot? Zijn alle extra sleutels er nog? Is het externe slot gemakkelijk vast te pakken, oud of beschadigd? Als u een van de bovenstaande vragen met “ja” hebt beantwoord, is het misschien tijd om ze opnieuw te vergrendelen of te vervangen door een meer bestendig slot. Zorg er tenminste voor dat alle buitendeuren zijn voorzien van SKG*** sloten. Raadpleeg onze pagina voor meer informatie.

3. Versterk deuren, ramen, sloten en scharnieren

Wat als uw sloten heel goed zijn, maar uw deuren, ramen of scharnieren zwak en dun? Een goed gemikte trap of stoot kan iemand binnen enkele seconden binnenlaten. Inspecteer alle toegangswwegen, vooral die op de eerste verdieping, en vervang, repareer of verstevig ze indien nodig.

Ideeën:

  • Overweeg om dunne of beschadigde buitendeuren te vervangen. U kunt ook extra ondersteuning toevoegen door middel van toegangsbarrières of beveiligingsbalken;
  • Deurbeslag – Zorg ervoor dat de sluitplaat (het metalen stuk op de deursluiting waarin het slot zit) correct is geïnstalleerd met schroeven van minstens 3 cm lang. Deze maatregel zorgt ervoor dat de schoot niet gemakkelijk uit het deurkozijn kan worden gedrukt;
Huis beveiliging
  • Schuifdeur – voeg een extra voetvergrendeling toe of plaats een schuifrail om fysiek te voorkomen dat de deur met geweld wordt geopend;
  • Raamvenstervergrendeling of -balk toevoegen.

 

4. Gebruik bewegingsgevoelige lampen binnen en buiten

Zet gewone lampen om in bewegingssensorlampen door over te schakelen op bewegingsgevoelige gloeilampen of door de detectieadapter tussen de conventionele lamp en het stopcontact te plaatsen. Zichtbaarheid alleen is voldoende om potentiële indringers buiten te houden.

5. Wees slim met je bewaarplek van je sleutel

Verberg nooit de sleutel onder een mat of in een bloempot bij de deur, wat te gemakkelijk is voor kans dieven. Geef in plaats daarvan uw vertrouwde buurman, of beter nog, pak een goedkope sleutelkast en installeer deze op een verborgen locatie.

6. Bewaar uw waardevolle spullen uit het zicht

Wees niet opzichtig met waardevolle spullen. Zet gereedschap, fietsen en andere gemakkelijk te grijpen voorwerpen uit het zicht of berg ze op de kluis in de garage als u ze niet gebruikt. Gebruik gordijnen, zoals vitrage of jaloezieën, om te voorkomen dat voorbijgangers uw huis binnenkijken.

Voor meer informatie omtrent het beveiligen van uw woning, SKG*** hang- en sluitwerk of het vervangen van sloten bel direct met: 0653194117

Auteur Jan van Lennip – Busfizz.nl

Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in, dan bellen wij u zo terug