Slotalarm | Blog

Wat zijn SKG-sloten?

Wat zijn SKG-Sloten

SKG-IKOB (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) is dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. Deze organisatie onderzoekt de sterkte en duurzaamheid van onder meer scharnieren en sloten voor de woning. Scharnieren en sloten die voldoende anti-diefstal zijn gebleken, kunnen een SKG-Keurmerk hebben. Het aantal sterren in het keurmerk geeft de mate van diefstalbeveiliging van het product aan.

Het keurmerk moet altijd zichtbaar en onuitwisbaar zijn aangebracht aan de buitenkant van het scharnier en slot. U hoeft dus niets los te schroeven of te demonteren om het te zien. Bij sommig ondersteunend hang- en sluitwerk bevinden de markeringen zich op de bijbehorende sluitcups.

Het aantal sterren is gebaseerd op de gemiddelde tijd die een dief nodig heeft om kracht uit te oefenen op het product (slot, hardware, cilinder, enz.).

SKG-logo 1 ster:

Vertraging is minder dan 3 minuten (standaard anti-diefstal)

skg 1 ster

Scharnieren en sloten met dit keurmerk zorgen ervoor dat een inbreker met eenvoudig gereedschap zoals een koevoet of schroevendraaier met minder dan 3 minuten wordt vertraagd. Deze sloten zijn het goedkoopst. Ze moeten echter als niet-zelfstandig worden beschouwd en dienen ten aller tijde in combinatie met tenminste één andere goedgekeurde oplossing te worden gebruikt.

 

SKG-logo 2 sterren: 

Vertraging is meer dan 3 minuten (anti-diefstal)

skg 2 sterren

Het gebruik van veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk, leveren een inbreker met een uitgebreide gereedschapsset minimaal 3 minuten diefstalweerstaan.

SKG-logo 1 ster:

Vertraging is minder dan 3 minuten (standaard anti-diefstal)

skg 1 ster

Scharnieren en sloten met dit keurmerk zorgen ervoor dat een inbreker met eenvoudig gereedschap zoals een koevoet of schroevendraaier met minder dan 3 minuten wordt vertraagd. Deze sloten zijn het goedkoopst. Ze moeten echter als niet-zelfstandig worden beschouwd en dienen ten aller tijde in combinatie met tenminste één andere goedgekeurde oplossing te worden gebruikt.

SKG-logo 2 sterren: 

Vertraging is meer dan 3 minuten (anti-diefstal)

skg 2 sterren

Het gebruik van veiligheidssloten en grendels met dit keurmerk, leveren een inbreker met een uitgebreide gereedschapsset minimaal 3 minuten diefstalweerstaan.

Wat zijn SKG-Sloten
SKG-logo 3 sterren:

Vertraging is meer dan 5 minuten (super heavy anti-diefstal)

skg 3 sterren

Scharnieren en sloten met drie sterren in het SKG-keurmerk bieden uw woning minimaal 5 minuten weerstand op een inbreker met zwaar gereedschap. Ze kosten hel het meest, maar dan heb je ook wel echt een goed product. Let wel op dat naast hoge kwaliteit sloten, scharnieren en slotcilinders, ook de deuren en kozijnen voldoende weerstand moeten bieden.

Voor meer informatie omtrent SKG hang- en sluitwerk of sloten bel direct met: 0653194117

Wilt u meer informatie omtrent de organisatie SKG-IKOB, neem een kijkje op hun website- klik hier

Auteur Jan van Lennip – Busfizz.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.