24/7 NOODSERVICE | PIN Betaling Mogelijk

Slotalarm | Blog

Inbrekers slaan weer toe

Na maanden van scherpe daling lijken criminelen hunachterstand in te halen. Politie merkt plotseling een forse stijging van het aantal diefstallen uit woningen. Sinds het uitbreken van Corona is het aantal inbraken in minder dan twee maanden tijd met 36% gestegen.

Volgens de antidiefstalbarometer waren er in de 15e week (12-18 april) weliswaar 258 incidenten, in de 22e week (31 mei – 6 juni) is dit aantal opgelopen tot 351 per week.

Sybren van der Velden, hoofd van het Nationale Politie Inbraakproject, zei: “Als deze trend zich voortzet, zal de situatie alleen maar erger worden en zullen we langzaam opschuiven naar het aantal woninginbraken vóór de coronaviruspandemie. We hebben een toename van inbraken gezien omdat de maatregelen zijn versoepeld. Sinds de avondklok op 28 april werd opgeheven, hebben we cijfers gezien die dit weerspiegelen.”

Zeker met mooi weer in aantocht moet je waakzamer zijn, want mensen zetten weer deuren en ramen open en de kans op inbraak neemt verder toe. Van der Velden: “Natuurlijk is het in verband met zonnig weer, uitjes en eventuele vakanties goed om voorzorgsmaatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat het huis goed wordt afgesloten. Ook als je maar even weggaat, de ramen dicht, de lichten aan doet , en de deur echt op slot doen.”

Voor meer informatie omtrent het beveiligen van uw woning, SKG*** hang- en sluitwerk of het vervangen van sloten bel direct met: 0653194117

Auteur Jan van Lennip – Busfizz.nl

Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in, dan bellen wij u zo terug