24/7 NOODSERVICE | PIN Betaling Mogelijk

Slotalarm | Blog

Een nieuw huis kopen? Vergeet de sloten niet te vervangen

Niets is zo opwindend als het tekenen van het koopcontract voor een nieuw huis. Te midden van alle opwinding – en chaos – van het aankopen van een nieuw huis, is er een zeer belangrijk item dat je niet mag vergeten af te vinken op jouw to-do lijst: het veranderen van de sloten.

Terwijl je na de aankoop de sleutels van jouw nieuwe huis krijgt, kun je niet weten hoeveel kopieën van de sleutels de vorige eigenaars hadden gemaakt en hoeveel er misschien nog rondzwerven. Daarom is het belangrijk om de sloten te laten vervangen. Een professionele slotenmaker kan de klus veilig en snel klaren, terwijl jij de andere dingen op jouw lijstje kunt afhandelen.

Plan het vervangen van de sloten van jouw nieuwe huis

Hier zijn een aantal tips waarmee je rekening moet houden wanneer je een slotenmaker de sloten van jouw nieuwe huis wilt laten vervangen.

Tip 1. Plan het vervangen van de sloten op voorhand

Het van tevoren plannen van een afspraak voor het vervangen van sloten kan je zowel tijd als geld besparen. Door van tevoren te bellen, kan de slotenmaker de nieuwe sloten voorbereiden voordat ze worden vervangen. Het voorbereiden van de sloten en sleutels in de werkplaats gaat sneller en is vaak goedkoper dan werken op locatie.

Tip 2. Wacht een dag na de sluiting

Normaal gesproken willen nieuwe huiseigenaren hun deursloten zo snel mogelijk vervangen, maar wij raden aan een dag na het ondertekenen van het aankoopcontract te wachten met het plannen van de service om er zeker van te zijn dat de deal is afgerond.

Tip 3. Zorg dat je de juiste informatie bij de hand hebt

Hier is een blik op de informatie die je moet verstrekken wanneer je de slotenmaker belt om het proces te helpen stroomlijnen:

Aantal te vervangen sloten

Hoeveel toegangsdeuren zijn er tot het huis? Denk aan achter- en zijdeuren, schuifdeuren en de garage.

Type slot

Welk merk sloten zijn er momenteel geïnstalleerd? Is het slot in de knop ingebouwd? Is er een nachtslot?

Budget

Heb je een goedkopere oplossing nodig? Wisselen de sleutels slechts tijdelijk van eigenaar? Dan kun je overwegen dezelfde sloten later terug te plaatsen.

Beveiliging

Is het huidige niveau van beveiliging rond de woning voldoende? Zo niet, vraag de slotenmaker dan om een oplossing aan te bevelen die geschikt is voor de woning. Dit kan het installeren van nachtsloten zijn of het upgraden naar een compleet beveiligingssysteem voor jouw huis.

Met deze informatie kun je gemakkelijk een slotenmaker inhuren om de sloten van jouw nieuwe woning te vervangen.

Slotenservice voor nieuw gekochte huizen

Als je een huis hebt gekocht – of van plan bent te kopen – ben je jezelf een grote felicitatie verschuldigd. De aankoop is nog maar het begin; er moet nog veel meer gebeuren na het tekenen van de papieren en het overhandigen van de sleutels.

Slotalarm.nl kan helpen jouw last te verlichten. Wij leveren slotenmakersdiensten aan nieuwe huiseigenaren in jouw regio. Neem voor meer informatie over het vervangen van de sloten op jouw huis vandaag nog contact op met Slotalarm via 0653194117 of vul onze online offerteaanvraag hier in.

Auteur Jan van Lennip – Busfizz.nl

Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in, dan bellen wij u zo terug