24/7 NOODSERVICE | PIN Betaling Mogelijk

Slotalarm | Blog

Wanneer moet je de sloten vervangen

Stel je voor, je wilt de deur openen is slot het defect. Natuurlijk is dit heel vervelend. Om dit op te lossen dien je namelijk de sloten te vervangen.

Naast een defect slot zijn er nog meer redenen om de sloten op jouw woning of pand te vervangen. Wij van Slotalarm hebben 8 meest voorkomende situaties even voor je op een rijtje gezet:

De 8 meest voorkomende redenen voor het vervangen van de sloten:

  1. Wanneer je een nieuw huis hebt gekocht.
  2. Wanneer je te maken hebt gehad met een inbraak of inbraak.
  3. Wanneer een huurder of pachter is verhuisd.
  4. Wanneer een sleutel gestolen is of vermist wordt.
  5. Wanneer je te maken hebt met een rommelige echtscheiding.
  6. Wanneer het slot beschadigd is.
  7. Wanneer de eigenaar van een nieuw gebouw de toegang wil beperken voor mensen met oude sleutels.
  8. Wanneer de sloten zijn verouderd.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van het vervangen van sloten

Professionele slotenmakers kunnen de huidige sloten op woningen en andere panden efficiënt vervangen. Als het gaat om het schatten van een totaalprijs voor deze dienst zijn er meerdere factoren te overwegen.

1. Aanschaf van nieuwe sloten

De beste optie is om met de slotenmaker te overleggen, eenaanbeveling te krijgen voor de beste sloten om dat pand te beveiligen en hem de benodigde materialen te laten leveren of bestellen. Het is duidelijk dat bij deze optie de kosten van de geïnstalleerde onderdelen in het totaalbedrag zijn inbegrepen.

2. Complexiteit van het slot

Er is een brede selectie van sloten en hardware beschikbaarop de markt. Je kan kiezen uit een groot aantal opties en de prijs varieertnaargelang het materiaal, het fabricagemerk en de complexiteit van het slot.Het type slot – een insteekslot, een verwisselbare kerncilinder of eenhoogbeveiligd slot – heeft een invloed op de totale uitgaven.

3. Wijzigingen aan de deur

Er zullen meer arbeidskosten worden aangerekend als dewerkzaamheden een wijziging van de deur of het kozijn inhouden. Als je hebt gekozen voor een ander type slot op de deur, kan er extra werk nodig zijn om het nieuwe model aan te passen. Als het ontwerp en de afmetingen van het slot hetzelfde zijn, zijn er geen extra arbeidskosten voor het wijzigen ervan.

4. Sloten onder garantie

In tegenstelling tot een doe-het-zelf project, zijn professionele installatie, reparaties en vervangingen gegarandeerd. Een betrouwbare slotenmaker zal de garantie van de fabrikant voor het hang- en sluitwerk verlengen en garantie geven op zijn werk. Dit geeft huis- en bedrijfseigenaren wat extra gemoedsrust voor het geval er later een probleem ismet de sloten.

Wanneer-slot-vervangen-Slotalarm

5. Aantal sloten

Logischerwijs moet op elke deur die met de oude sleutel kan worden geopend een nieuw slot worden geïnstalleerd. De totale prijs zal worden
gebaseerd op het aantal sloten dat wordt vervangen. Let ook op de verschillende soorten sloten die worden gebruikt. Het is over het algemeen zo – voor woningen en bedrijfspanden – dat niet alle deuren hetzelfde soort slot hebben.

6. Aantal vereiste kopieën van sleutels

Voor traditionele sleutels zijn kopieën geen grote factor in de kosten van het vervangen van de sloten op een woning.

In een bedrijf of kantoor hebben veel mensen toegang nodig tot het gebouw en de verschillende binnenruimtes. In dit geval moet het aantal sleutels dat moet worden gesneden en gekopieerd in het totaal worden meegerekend.

In een bedrijf of kantoor hebben veel mensen toegang nodig tot het gebouw en de verschillende binnenruimtes. In dit geval moet het aantal sleutels dat moet worden gesneden en gekopieerd in het totaal worden meegerekend.

Het slot vervangen of cilinders vernieuwen

Vernieuwen of vervangen? De beslissing is uiteindelijk aan jezef. Hoewel je misschien denkt dat het veel goedkoper is om vervangende sloten voor jouw toegangsdeur te kopen en ze zelf te installeren, is dat niet altijd het geval. De kosten van het vervangen van sloten versus vernieuwen van de cilinders zijn afhankelijk van het type beslag dat je nodig hebt, de kwaliteit van de sloten en het aantal sloten dat moet worden vervangen.

Voor bedrijfspanden, kantoren, huurwoningen, appartementencomplexen en flatgebouwen is het wellicht een betere optie om de sloten te vervangen. In plaats van het slot en het hang- en sluitwerk te vervangen, kan een slotenmaker het mechanische sluitmechanisme vervangen, zodat de oude sleutels de deur niet meer kunnen openen. Vervolgens wordt het slot opnieuw ingesteld zodat het met een nieuwe sleutel werkt. Wanneer meerdere sloten moeten worden gewijzigd, is het vervangen van cilinders meestal de voordeligste oplossing.

Natuurlijk zijn de kosten van het vervangen van de cilinders ook afhankelijk van de gekozen hardware, de complexiteit van het slotmechanisme, het aantal sloten dat opnieuw moet worden gesleuteld en het aantal benodigde sleutelkopieën.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met Slotalarm op via 0653194117.

Auteur Jan van Lennip – Busfizz.nl

Bel me terug

Vul uw telefoonnummer in, dan bellen wij u zo terug